Our day

Tässä tulee monen toivoma my day mutta muutettuna our day:ksi! Tästä tuleekin pitkä teksti!

TIISTAI 5.2.2019

Aamu alkaa kun me herättiin klo: 06.55! Isä jää nukkumaan ja me noustaan Jeremiaksen kanssa ylös. Meillä on tapana mennä aina olohuoneeseen hetkeksi vain oleskelemaan, katsotaan lastenohjelmia, vähän jutustellaan. Pian vaihdetaan puhdas vaippa sekä vaateet. Tuon jälkeen myös minä vaihdan vaateet, ellen ole jos vaihtanut. Tässä välissä myös isä lähtee töihin. (HOX ei enään koulua vaan Jesse on nyt töissä!) Isille sanotaan tietenkin heipat!
Tuon jälkeen leikitään ja joskus 8 jälkeen syön aamu puuron! Puuroon lisään Äitini tekemää soppaa, nam.  Yleensä Jeremias on syönyt noin 6 aikoihin, joten 8 ei vielä ruoka maistu, toisinaan syö myös heti herättyään, mutta useimmiten ei. Noin puoli yhdeksältä alkaa olemaan jo aikas väsynyttä pikkumiestä, joten eikus aamupäikkäreille! (Joskus on saattanut jo nukahtaa ennen, mutta nyt nukahti noin 8.30)


(Tänään onkin vähän erikoisempi päivä kun mennään ensin värikylpyyn ja sen jälkeen minulla on parturi, sitten vielä käymään Jeremiaksen kummilla jonka jälkeen lähdettiin käymään Jeremiaksen mummolla ja papalla!)

Jeremias nukkui noin 45min pätkän, elikkä kello on tällä hetkellä noin 09.15. Unien jälkeen vaihdetaan vaippa ja syödään. Sitten vähän aikaa keretään höpötellä. Ennen 10.00 täytyy olla lastenkulttuurikeskuksessa, koska silloin alkaa värikylpy. Eikun pukemaan ensin herra lämpösiin vaatteisiin ja sitten minä, sillä ulkona oli taas niin mukavan ”lämmin”.

Sitten autoon ja eikun menoksi, Jesse kulkee omalla autollansa töissä, joten me sitten saadaan lainata äitini autoa, ettei tarvitse kamalaan pakkaseen lähteä kävelemään. Kun päästiin perille, Jeremias jo vähän aavistelee minne ollaan tultu, riisutaan ulkovaatteet ja odotellaan että kaikki osallistujat saapuvat. Hetki siinä jutellaan muiden kanssa kunnes siirrytään värikylpy huoneeseen.

Ensin saadaan tutkittavaksi kaksi sinistä palloa, niitähän on kiva maistella, välillä ne vaan meinasivat karata! Sitten Jeremias huomasi, että ohjaaja käy laittamassa paperille jotain, sinne oli tullut lautanen jossa oli jäinen palanen, jossa oli karkkiväriä sekä seassa oli pari pensas mustikkaa.

-Jeremias : Mitä kummaa tää nyt on, hirmu kylmää ei tää oo yhtään kiva. Noniin tää on hirmu kylmää tää sulanu vesi, joko vaihetaan seuraavaan

Seuraavaksi saatiin paperille jotain vihreää löllöä, sitä oli heti pakko päästä tutkailemaan, seuraavaksi tuli mukamasten sammakonkutua, oikein lämpöistä sellaista. Sitä olikin paljon mukavempi testata ja ehkä hivenen maistaakkin. Itse värikylvyssä ei mene kauaa koska vauvat eivät jaksa keskittyä kovinkaan kauaa. Tämän jälkeen jos vauva on kovinkin sotkussa peseydytään kunnolla tai putsataan vain kädet ja usein naamakin, koska onhan niitä mössöjä kiva vähän maistellakkin!Värikylvyn jälkeen lähdettiin käymään pikaisesti kotona syömässä ennen klo12, koska silloin olin varannut kampaamoon ajan, Keminmaan HiusStudioon! Käyn siis hyvin harvoin kampaamossa, sillä anoppini on parturikampaaja, joka aina värjää sekä leikkaaa hiukseni, ihana luotto kampaajani! Tällä kertaa meninkin Anoppini parturiin jossa oli harjoittelemassa Jenniina. Hän laittoi raitoja minulle, hiukan otti kuivia pois sekä laittoi hiukseni todella hienoksi. Kiitos Jenniinalle, jos luet tätä! Parturissa meni vähän yli 2h, Jeremias sekä äitini olivat matkassa ja olihan paikan päällä myös toinenkin mummo kun töitä teki! Jeremias siis ainakin sai tekemistä kun olin värjättävänä yms! Syötin hänet kyllä kerran siellä, takahuoneen puolella ja sitten hän nukahtikin samantien autoon kun päästiin lähtemään kotia. Kotia päästyäni syötin pojan ja hetken kuluttua lähdin pojan kummille Elinalle, ollaan nähty viimeksi ennen joulua joten olihan sitä aikakin nähdä.
Oltiin sitten joskus 16 hujakoilla siellä, leikittiin ja höpöteltiin yhdessä Jeremiakselle. Oli mukava nähdä pitkästä aikaa, syötiin myös yhdet ihanat pullat, nam!Lähdettiin sitten viiden jälestä kotia kohden, jossa tehtiin vain autojen vaihdos. Volvo jätettii  parkkipaikalle, Jeremias vaihtoi isänsä auton kyytiin ja minä myös. Sitten matka jatkui kohti Keminmaata ja mummolaa.
Paikan päällä olikin ihanasti ruoka valmiina. Saatiin syötyä ja oltaisiin käyty saunassakin ellei hiuksiani oltaisi juuri värjätty. Sauna jäi välistä, mutta Jeremias sai ainakin touhuta mummon ja pappansa kanssa.
Pian lähdettiin kohti kotia, Jeremias yleensä aina nukahtaa jo kaukaloon laitossa tai viimeistään autossa, joskus hän on saattanut kyllä juttellakkin, mutta pääasiassa nukkunee automatkat!

Kotona vähän aikaa leikittiin olohuoneessa, katsottiin televisiota ( Nykyään Jeremiasta ei kovinkaan paljon enää teevee kiinnosta, koska se on niin korkealla ettei jaksa katsella kokoajan niin korkealle lattialta, mutta joskus sylissä katsoo televisiota tarkasti) Noin puoli 8, mennään sitten iltarutiineille, eli mennään makuuhuoneeseen jossa on pieni lamppu palamassa, vaihdetaan yökkärit ja uusi vaippa, rasvataan jalat, kädet ja joskus myös posketkin. Sitten joko äiti tai isä lukee iltasadun, harvoin keretään lukemaan kokokirjaa ellei ole oikein lyhyt satu. Tämän jälkeen syötän vielä Jeremiaksen jos hän haluaa, sen jälkeen lasken hänet omaan sänkyynsä, tutti suuhun ja unirätti viereen. Pari kertaa tutti suuhun ja kun hän on nukahtanut lähden itse vielä hetkeksi olohuoneeseen syömään iltapalaa,
Viimeistään ennen 22 olen jo nukkumassa!


Kiitos kun luit! Ensi tekstiin, heihei!

-M
Kommentit